Snelle bezorging bij u thuis
  Gratis bezorging vanaf €100,00 euro
  Veilig en makkelijk online betalen
  Voor alle vragen: 0294-267307
Proef Hongarije, Duitsland, Oostenrijk en Roemenië in je glas!

Frauwallner, Blauer Wildbacher vom Buch

Frauwallner, Blauer Wildbacher vom Buch

Donker rode kers met aroma´s van zwarte bessen. Chocolade en aangename specerijen en geroosterde tonen. Rijk en krachtig met een lange afdronk.

Product informatie:


Donker rode kers met aroma´s van zwarte bessen. Chocolade en aangename specerijen en geroosterde tonen. Rijk en krachtig met een lange afdronk.


 • Land: Oostenrijk
 • Streek: Steiermark
 • Soort: Krachtig
 • Druif: Blauer Wildbacher
 • Smaak: Krachtig
 • Type: Rood
 • Jaargang: 2009
 • Type: Rood
 • Wanneer drinken: Nu op dronk + min 10 jaar
 • Alcohol %: 13
 • Inhoud in cl.: 75
 • Sluiting: kurk

Prijs per stuk: € 29,95 (incl.Btw)
Rode krachtpatser uit Steiermark

Wijnen gemaakt van de Wildbacher vertonen typisch rode bes en kruiden, smaken met een verfrissende zuurgraad. De Blauwe Wildbacherdruif kom je ook veel tegen in Schilcher wijn, een rosé type.

De Wildbacher van Frauwallner levert een donker rode wijn, met kersen, kruidigheid en een aangenaam pepertje. Mooie lange afdronk. Stukje salami erbij...of oude kaas....mmm

Weingut Frauwallner

Oude waarden - nieuwe manieren. Al drie generaties lang wordt er in de familie Frauwallner wijn gemaakt waarbij zoon Walter de stuwende kracht is.
Aan de voet van het wijnstadje Straden, in het hart van Zuid-Steiermark worden er exclusieve wijnen geproduceerd op de vulkaanbodem. Samen met locale druivenrassen en het bijzondere terroir levert dit spectaculaire wijnen op. De hoogste kwaliteit uit de wijngaard halen is het jaarlijkse doel, zowel bij de klassiekers, de ‘f’serie (fijn, fruitig en met finesse) als bij de onderscheidende Lagen, single vineyard, wijnen van de wijngaarden Hochrosenberg en Buch, elk met hun eigen eigenzinnige karakter. In de afgelopen zeven jaar is dit huis uitgegroeid tot een van de beste wijngaarden in Steiermark. En dat willen ze blijven! De familie staat dicht bij de natuur en heeft een oppervlakte van 10 ha aan wijngaard. Een extra stukje landbouwgrond is opgeofferd om de pompoenpitten voor de 100% pompoenpittenolie uit Steiermark te verbouwen.

Steiermark

Slechts 5% van de gehele productie van Oostenrijk komt uit de provincie Steiermark. Klein maar fijn gaat hier zeker op! Dit is een van onze favoriete wijnstreken. De kwaliteit is er hoog en de druivenrassen en eigen type wijnen zijn bijzonder te noemen. Het golvende landschap van Steiermark grenst aan Slovenië en Hongarije. Het klimaat gaat al richting sub-mediterraan en de bodemstructuur bestaat voornamelijk uit vulkanische ondergrond.

Südsteiermark en Süd-Oststeiermark produceren aromatische droge witte wijnen van o.a. Sauvignon blanc en Morillon (Chardonnay). De Sauvignon blanc kun je op z'n minst uniek noemen met zijn ingetogen minerale karakter.

Weststeiermark heeft een eigen inheems druivenras, de Blauwer Wildbacher, waar de Schilcher rosé van wordt gemaakt. Frauwallner produceert er als een van de weinige producenten, een zeer krachtige rode wijn mee.

Blauer Wildbacher

Wildbacher is een donkerblauw druivenras en een specialiteit uit het Vulkanische Steiermark in Oostenrijk. Het is een zeer oud ras en er wordt zelfs beweerd dat het teruggaat naar de Kelten. De eerste tekenen kwamen voor in manuscripten uit de 16e eeuw. Het ras kan goed gedijen op arme bodem maar heeft wel behoefte aan warmte en voldoende beluchting, aangezien het ras gevoelig is voor rot. De druiven rijpen laat en opbrengsten kunnen inconsistent zijn.

Een bijzonderheid op tafel

Een krachtpatser dus...daar horen ook gerechten bij met krachtige smaken; lamsrack, pasta met paddestoelen, confit de canard, duif, struisvogel, gebakken of gegrilde biefstuk, chili con carne, goulash, gebraden worst, groot wild...of toch gewoon zo, met een stukje salami erbij...of oude kaas....mmm


Productsuggesties: