Snelle bezorging bij u thuis
  Gratis bezorging vanaf €100,00 euro
  Veilig en makkelijk online betalen
  Voor alle vragen: 0294-267307
Proef Hongarije, Duitsland, Oostenrijk en Roemenië in je glas!

Frauwallner, Sauvignon Blanc

Een bijzondere en hele mooie subtiele Sauvignon Blanc

Ingetogen aroma's, mineraal en fris, een unieke wijn

Product informatie:


Ingetogen aroma's, mineraal en fris, een unieke wijn


 • Land: Oostenrijk
 • Streek: Steiermark
 • Soort: Fris
 • Druif: Sauvignon Blanc
 • Smaak: Fris
 • Type: Droog wit
 • Jaargang: 2013
 • Type: Droog wit
 • Wanneer drinken: Nu op dronk + 2 jaar
 • Alcohol %: 12,5
 • Inhoud in cl.: 75
 • Sluiting: schroefdop

Prijs per stuk: € 18,95 (incl.Btw)
Frauwallner, Klassik Sauvignon Blanc

Nu eens niet een extreem stuivende en/of ziltige Sauvignon Blanc maar een wijn met meer ingetogen aroma's. Fruitig en mineraal, zuiver en fris. Een Sauvignon van vulkanische bodem die je beslist bij blijft. Een van onze persoonlijke favorieten.

Weingut Frauwallner

Oude waarden - nieuwe manieren. Al drie generaties lang wordt er in de familie Frauwallner wijn gemaakt waarbij zoon Walter de stuwende kracht is.
Aan de voet van het wijnstadje Straden, in het hart van Zuid-Steiermark worden er exclusieve wijnen geproduceerd op de vulkaanbodem. Samen met locale druivenrassen en het bijzondere terroir levert dit spectaculaire wijnen op. De hoogste kwaliteit uit de wijngaard halen is het jaarlijkse doel, zowel bij de klassiekers, de ‘f’serie (fijn, fruitig en met finesse) als bij de onderscheidende Lagen, single vineyard, wijnen van de wijngaarden Hochrosenberg en Buch, elk met hun eigen eigenzinnige karakter. In de afgelopen zeven jaar is dit huis uitgegroeid tot een van de beste wijngaarden in Steiermark. En dat willen ze blijven! De familie staat dicht bij de natuur en heeft een oppervlakte van 10 ha aan wijngaard. Een extra stukje landbouwgrond is opgeofferd om de pompoenpitten voor de 100% pompoenpittenolie uit Steiermark te verbouwen.

Steiermark

Slechts 5% van de gehele productie van Oostenrijk komt uit de provincie Steiermark. Klein maar fijn gaat hier zeker op! Dit is een van onze favoriete wijnstreken. De kwaliteit is er hoog en de druivenrassen en eigen type wijnen zijn bijzonder te noemen. Het golvende landschap van Steiermark grenst aan Slovenië en Hongarije. Het klimaat gaat al richting sub-mediterraan en de bodemstructuur bestaat voornamelijk uit vulkanische ondergrond.

Südsteiermark en Süd-Oststeiermark produceren aromatische droge witte wijnen van o.a. Sauvignon blanc en Morillon (Chardonnay). De Sauvignon blanc kun je op z'n minst uniek noemen met zijn ingetogen minerale karakter.

Weststeiermark heeft een eigen inheems druivenras, de Blauwer Wildbacher, waar de Schilcher rosé van wordt gemaakt. Frauwallner produceert er als een van de weinige producenten, een zeer krachtige rode wijn mee.

Sauvignon Blanc

Fris, met uitgesproken zuren en een kenmerkende kruidigheid typeren de Sauvignon Blanc uit Steiermark.

Een klassieker als het combinaties gaat

Zeer veelzijdig te combineren; Heerlijk als aperitief, met zachte geitenkaas, frisse salades, schaal- en schelpdieren (coquilles, fruit de mer), asperges, ceasar salade, aardappelsalade, pompoensoep, gerechten met paprika, thaise curries, jambalaya, krab, rauwe oesters, zalm, gravad lax, inktvis, kaviaar, roodbaars, visterrine, gerookte zalm, cheviche van zeeduivel. 


Productsuggesties: