Snelle bezorging bij u thuis
  Gratis bezorging vanaf €100,00 euro
  Veilig en makkelijk online betalen
  Voor alle vragen: 0294-267307
Proef Hongarije, Duitsland, Oostenrijk en Roemenië in je glas!

Gesellmann "ZB"

Mooi rood uit Oostenrijk

De leeftijd van deze wijnstokken ligt tussen de 17-58 jaar. De druiven werden met de hand geoogst. Traditionele vergisting en malolactische vergistiong op eikenhouten vaten. Daarna gelagerd gedurende 12 maanden op groot eiken.

Diep donkere robijnrode wijn met paarse tinten. Fijne kruiden en specerijen, met rijpe kersen en een hint van pruimen in de neus. In de smaak kruidig met  met bramen, kersen en sinaasappel. Mooi geintegreerde tannines.

Product informatie:


Prachtige Oostenrijkse blend met bite.


 • Land: Oostenrijk
 • Streek: Mittelburgenland
 • Soort: Kruidig
 • Druif: Blaufrankisch, Zweigelt en Pinot Noir
 • Smaak: Vol en elegant
 • Type: Rood
 • Jaargang: 2014
 • Type: Rood
 • Wanneer drinken: Nu op dronk + 5 jaa
 • Alcohol %: 13
 • Inhoud in cl.: 75
 • Sluiting: schroefdop

Prijs per stuk: € 11,95 (incl.Btw)
Bijzonder rood

Diep donkere robijnrode met paarse tinten. Fijne kruiden en specerijen, met rijpe kersen en een hint van pruimen in de neus. In de smaak kruidig met met bramen, kersen en sinaasappel. Mooi geintegreerde tannines. Zacht en fluweel in de afdronk, een elegante betaalbare wijn!

Weingut Gesellmann

Al in 1767 werd het wijngoed Gesellmann vermeld in officiële documenten. Vele generaties hebben er sindsdien voor gezorgd dat hier een – nog steeds groeiende – schat aan wijnkennis ligt. Engelbert Gesellmann verrichte eind vorige eeuw baanbrekend werk met de aanplant van internationale rassen en het gebruik van Franse eikenhouten vaten. Een mijlpaal in de familiegeschiedenis én in de geschiedenis van Burgenland, met ware icoonwijnen als resultaat: Opus Eximium (sinds 1988) en Bela Rex (sinds 1992).

Albert en Silvia Gesellmann staan op dit moment aan het roer van dit fascinerende wijnbedrijf.
Hun 40 hectare is niet bedoeld om enorme oogsten te leveren; liever kleine hoeveelheden van grootse kwaliteit, voor wijnliefhebbers over de hele wereld. Hier wordt uiterst voorzichtig met de elementen omgesprongen en heerst een streng selectieregime in de wijngaarden. Alleen de allerbeste druiven van de oude wijnstokken worden met de hand geplukt en onder de beste condities in de kelders bewaard, wat  bijdraagt aan de mooie gestructureerde smaken. De vinificatiekennis van alle generaties Gesellmann en de meest moderne keldertechnieken komen zo prachtig samen.

Mittelburgenland

In de provincie Burgenland ligt het wijngebied Mittelburgenland ten zuiden van Neusiedlersee, het grootte, ondiepe steppenmeer. Burgenland ligt ten zuidoosten van Wenen, langs de grens met Hongarije. De wijngaarden van Burgenland maken ongeveer 30% uit van de Oostenrijkse wijngaarden. Het landschap is er golvend en het warme klimaat levert prachtige rode wijnen van de Blaufränkisch, maar ook Sankt Laurent en Zweigelt.

Blaufränkisch, Zweigelt en Pinot Noir

Bij gegrild vlees en pasta gerechten

Lekker bij pasta, rosbief, gegrild vlees, steak, wild en gevogelte.


Productsuggesties: