Snelle bezorging bij u thuis
  Gratis bezorging vanaf €100,00 euro
  Veilig en makkelijk online betalen
  Voor alle vragen: 0294-267307
Proef Hongarije, Duitsland, Oostenrijk en Roemenië in je glas!

Gróf Buttler 'GB' Cabernet

Soepel en zwoel van de top cru uit Eger: Nagy-Eged

Afkomstig van de heuvels van een van de top cru's van Eger: Nagy-Eged

Product informatie:


Cabernet Sauvignon en Cabernet Franc blend afkomstig van de heuvels van een van de top cru's van Eger: Nagy-Eged


 • Land: Hongarije
 • Streek: Eger
 • Soort: Zacht
 • Druif: Cabernet franc, Cabernet Sauvignon
 • Smaak: Rond en zacht, zwoel en soepel
 • Type: rood, bio
 • Jaargang: 2012
 • Type: rood, bio
 • Wanneer drinken: Nu op dronk + 4 jaar
 • Alcohol %: 14
 • Inhoud in cl.: 75
 • Sluiting: schroefdop

Prijs per stuk: € 9,95 (incl.Btw)
Gróf Buttler GB Cabernet

Het wijngebied rond Eger is perfect geschikt om levendige, fruitige, gemakkelijk drinkbare maar toch volle rode wijnen te maken. Deze wijn heeft alle karakteristieken van de Cabernet Sauvignon. Rood en donker fruit met hints van licht eiken. Stevige lange afdronk.

 

 

 

Gróf Buttler

Dit domein bezit één van de beste plekken in Noord-Hongarije: de topheuvel Nagy-Eged, de hoogste wijnregio in Centraal-Europa (340-501m). Dit domein was voorheen eigendom van een oude aristocratische familie met aan het hoofd de Graaf (Gróf) van Buttler. László Bukolyi, kocht het domein in 1999. Gróf Buttler is beroemd om haar absolute topwijnen zoals de terroir cuvèe Egri Bikavér (Stierenbloed). in 2011 kocht Hongaarse tycoon, Gábor Kovács, onder meer eigenaar van het bekende restaurant Kogart in Budapest, het domein. 

De 38 hectare grond bestaat uit de meest indrukwekkende terroirs van Eger: Szarkás en Nagy-Eged. Het klimaat in Eger is droger en koeler dan in andere Hongaarse wijnregio’s. Het Bükk gebergte beschermt de wijnstokken tegen de harde wind. De aanplant van Kékfrankos, Kékoporto, pinot noir, syrah, cabernet sauvignon, cabernet franc, merlot en kadarka leveren geconcentreerde en karaktervolle rode wijnen op met mineraliteit. Ook staat er een klein aandeel Chardonnay, Viognier en Pinot Blanc. De jonge wijnmaker Károly Adamovich is verantwoordelijk voor de kwaliteit van deze wijnen.

Eger

Eger staat bekend om zijn elegante rode wijnen met verfijnde zuren. Het is een van Hongarije’s beroemdste maar ook beruchtste wijnstreken, met dank aan het Stierenbloed, Egri Bikavér. Ooit een verguisde wijn nu een wijn met karakter en kwaliteit. Gezien de noordelijke ligging van Eger zijn de wijnen niet zo vol als die uit Villány en Szekszárd in de zuidelijke Pannonische wijnregio maar daarentegen verfijnd en complex. Sinds de omwenteling in 1990 zijn de blauwe druivenrassen in de meerderheid. Het beroemde Stierenbloed (Egri Bikavér) heeft als ruggegraat de Kékfrankos druif. De classificatie van de Bikavér Superior staat voor de hoogste kwaliteit wijnen met een lage opbrengst per ha, aangewezen druivenrassen en een duidelijk kwaliteitsonderscheid van de reguliere Bikavérs.

Eger wordt veel vergeleken met Bourgogne, en dat is te zien in de stijgende aanplant van de Pinot Noir druif. Ook Chardonnay vindt hier een goede basis. Inheemse druivenrassen als Menoir (voorheen Kékmedoc), Turán en Kadarka zijn ook belangrijke componenten in de Bikavér. In 2010 is een nieuwe witte blend geïntroduceerd: Egri Csillag – de Ster van Eger. Ook deze blend moet aan de hoogste kwaliteitseisen voldoen en uit minimaal 50%  druiven uit het Karpatenbassin bestaan zoals Olaszrizling, Hárslevelü, Leánkya, Királyleánkya, Zengö en Zenit en 30% uit de Muscaatachtigen zoals Cserszegi Füszeres, Zefír, Irsai Olivér, Tramini en Muscat Ottonel.

Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc

Easy drinking

Deze wijn is de perfect voor elke dag. Rijk en toch ‘easy drinking’. Fruitig in combinatie met het kruidige karakter van de wijnen uit Eger. In de neus heel veel bosvruchten, in de smaak mild met een aangename zuurgraad, ook hier rood en zwart fruit, lichte toast tonen en een lange afdronk. Lekker met Irish beef, lamsrack, stoofvlees, mediterrane (groente)gerechten. Veelzijdig...


Productsuggesties: