Snelle bezorging bij u thuis
  Gratis bezorging vanaf €100,00 euro
  Veilig en makkelijk online betalen
  Voor alle vragen: 0294-267307
Proef Hongarije, Duitsland, Oostenrijk en Roemenië in je glas!

Kreinbacher Nagy-Somló Cuvée

Elegant, rond en kruidig

Authentiek Hongaarse druivenrasssen. Zwoel met een frisse zuurgraad. 

Product informatie:


Blend van authentiek Hongaarse druivenrassen. Zwoel met een frisse zuurgraad.


 • Streek: Badacsony, Balaton
 • Soort: Kruidig
 • Druif: 50% Olaszrizling, Hárslevelü, Szürkebarat (pino
 • Smaak: Kruidig en droog, uniek
 • Type: Wit, droog
 • Jaargang: 2012
 • Type: Wit, droog
 • Wanneer drinken: nu op dronk
 • Alcohol %: 14
 • Inhoud in cl.: 75
 • Sluiting: schroefdop

Prijs per stuk: € 10,95 (incl.Btw)
Kreinbacher Nagy-Somló Cuvée

Een bleke strogeel kleur, met aroma’s neus van kruisbes en vlierbloesem. Een frisse wijn met  en typische bloemen, amandel en honing tonen. Het karakter van de wijn ontleent zich aan de mineraalrijke vulkanische bazalt bodem van de heuvels van Somló.  Elegant met een frisse zuurgraad. 

Kreinbacher

Kreinbacher is een van de nieuwere wijngaarden (opgericht in 2002) in Somló. József Kreinbacher’s filosofie en kernwoord voor wijn is ‘terroir’, waarbij de bodem, druivenrassen, wijnbouw, de vinificatie en de wijnexperts Szepsy István and Demeter Zoltán, gezamenlijk deze krachtige en frisse wijnen opleveren. Het streven is om zo veel mogelijk biologisch te werken. De wijngaarden (30ha) zijn in ieder geval ideaal gesitueerd; gelegen op de heuvels gericht op het oosten, zuiden en westen.

Somló

Ten noorden van het Balatonmeer bevindt zich de kleinste wijnregio van Hongarije. Somló telt 723ha en de wijngaarden concentreren zich op de zuidhellingen van de machtige heuvel Nagy-Somló, een eeuwenoude vulkaan, ook wel Isten itt felejtett kalapja genoemd, de door 'God achtergelaten hoed'. De wijnen afkomstig van de basaltbodem hebben een medicinale reputatie en kregen tevens de bijnaam “de wijnen voor de huwelijksnacht”. Werd deze wijn tijdens de huwelijksnacht gedronken dan kon het echtpaar zich verzekeren van een mannelijke nazaat. De wijnen zijn bijzonder en mineraal van stijl. Het inheemse witte druivenras Juhfark is de trots van de regio, maar ook van de Furmint en Hárslevelu worden uitzonderlijke wijnen gemaakt.

50% Olaszrizling, Hárslevelü, Szürkebarat (pinot gris), tramini

Olaszrizling, "Italiaanse riesling of Welsch-riesling" is een van de meest voorkomende druivenrassen in Hongarije. Ondanks het feit dat Italiaanse riesling niet verwant is aan de Duitse riesling (Rajnai-rizling) deelt het ras toch enkele kenmerken met het Rajnai-type. De druif kent meerdere gezichten, en kan zowel vroeg als laat geoogst worden en er kan zelfs ijswijn van worden geproduceerd. Overduidelijk is de nimmer ontbrekende perziksmaak, maar vooral de bittere amandel is duidelijk aanwezig. Ondat dit ras een hoog magnesiumgehalte vereist, wat vervolgens in de wijn terug te vinden is, staat de wijn bekend als een goede remedie tegen maag-aandoeningen!

De Hárslevelü is een aromatische Hongaarse variëteit, goed voor karakteristieke, volle en vette, wat kruidige en vooral   van witte wijnen. Hoewel in heel Hongarije aangeplant, is de druif het bekendst door zijn rol in de wijnen van Tokaj. Daar vormt hij samen met de Furmint de assemblage van de wereldberoemde dessertwijn en is verantwoordelijk voor het aroma.

Szürkebarát betekent "grijze vriend of grijze monnik" en is het synoniem voor Pinot Gris.De Pinot Gris is een uit Frankrijk afkomstige cultivar van de druif, die een groot aantal verschillende verschijningen heeft. Deze druif staat ook bekend onder de namen malvoisie, grauburgunder, ruländer en szürkebarát (bron: wikepedia).

 

 

Lekker...

Mooie in combinatie met geitenkaas, gerookte vis, varkensvleesgerechten, witvlees, kruidige koolgerechten en kruidige Hongaarse gerechten.


Productsuggesties: