Snelle bezorging bij u thuis
  Gratis bezorging vanaf €100,00 euro
  Veilig en makkelijk online betalen
  Voor alle vragen: 0294-267307
Proef Hongarije, Duitsland, Oostenrijk en Roemenië in je glas!

Liliac 'Nectar of Transylvania' Muscat Ottonel

Unieke strowijn van Muscat Ottonel uit Transsylvië

Goudgele wijn met groene tinten. Intense aroma’s van lychee, gedroogd fruit, papaya en honing, ook in de smaak vindt je honing en exotisch fruit met een aangename zoete afdronk. Gaat uitstekend samen met crepes suzette, panna cotta, exotic fruit, bread & butter pudding en chocolade desserts in combinatie met citrusvruchten.

De druiven zijn hand-geoogst en streng geselecteerd. Er is gebruik gemaakt van de ‘Schilfwein’ methode, Strohwein (gedroogd op rieten matten).

Filmpje Schilfwein methode

Product informatie:


Unieke strowijn uit Roemenië


 • Land: Roemenië
 • Streek: Lechinta
 • Soort: Zoet
 • Druif: Muscat Ottonel
 • Smaak: Rijk, fris en vol
 • Type: Zoet wit
 • Jaargang: 2014
 • Type: Zoet wit
 • Wanneer drinken: Nu op dronk met bewaarpotentieel
 • Alcohol %: 11,5
 • Inhoud in cl.: 37,5
 • Sluiting: kurk

Prijs per stuk: € 18,95 (incl.Btw)
Unieke Strohwijn uit Transsylvanië

Goudgele wijn met groene tinten. Intense aroma’s van lychee, gedroogd fruit, papaya en honing, ook in de smaak vindt je honing en exotisch fruit met een aangename zoete afdronk. Gaat uitstekend samen met crepes suzette, panna cotta, exotic fruit, bread & butter pudding en chocolade desserts in combinatie met citrusvruchten.

Liliac

Het logo van dit wijnhuis is een ode aan de vleermuis. Liliac Winery schudt het wat duistere imago van deze gefladderde wijnmakersvriend van zich af met lichtverspreidende, spannende wijnen.

Transsylvanië is de streek waar de Oostenrijkse wijnliefhebber en zakenman (landbouw, onroerend goed) Alfred Michael Beck zijn wijndomein stichtte, in het noorden van Roemenië. Het land van graaf Dracula inderdaad, en er komen hier dus écht heel veel vleermuizen voor. Deze gevleugelde nachtdiertjes leven van allerlei insekten rond en in de wijngaard en helpen de wijnboeren zo aan een gezonde oogst.
In een vallei op 14 kilometer van het dorp Batos verrees in 2010 een gloednieuwe wijnkelder. Waar wijnen worden verwerkt van (op den duur) 52 hectare. Dit gebeurt door alweer een Oostenrijker, Rudolf ('Rudi') Krizan, de voormalige keldermeester van Esterházy in Eisenstadt.
In de relatief koele, officiële erkende wijnregio Lechinta groeiden aanvankelijk uitsluitend witte druivenrassen, voornamelijk regionale. Maar mede op advies van opnieuw een Oostenrijker, de producent Willi Opitz, werden daar nog internationale aan toegevoegd, plus dertig procent blauwe, die het óók heel goed doen – tot verbijstering van wijnmakers in het zuiden, die het team van Liliac voor gek verklaarden. De eerste Merlot van Liliac werd zelfs uitgeroepen tot beste rode van het land, en hun Sauvignon Blanc als beste witte.


Het geheim van de hoge kwaliteit zit hem niet alleen in de natuurlijk omstandigheden – goede gronden, variërend van zwarte zanderige aarde tot kalksteen met löss, volstrekt schone luchten, het vrij koele klimaat – maar ook in de bewust lage opbrengst per hectare: een druivenstok geeft hooguit één fles wijn. De prachtige natuur rond dit wijngoed herbergt hulptroepen van diverse pluimage om de opbrengst laag te houden... Miron Radic van Liliac vertelt: ‘Terwijl de herten iedere druif eten die ze maar te pakken kunnen krijgen, komen de beren speciaal voor onze muskaatdruiven.’
De wijngaarden zijn beplant met tweederde wit en eenderde rode druiven. Onder de variëteiten bevinden zich autochtone druiven zoals de Feteasca ('meisje') Alba, Feteasca Regala en de internationale druivensoorten Sauvignon Blanc, Chardonnay, Pinot Gris, Merlot en Pinot Noir.

Bron: Hubrecht Duijker, Mariëlla Beukers

Lechinta

De Roemeense wijnregio Lechinta bevindt zich in Transsylvanië - de noordelijke regio van niet alleen Dracula, maar waar ook veel vleermuizen voorkomen. 

In deze relatief koele, officiële erkende wijnregio groeiden aanvankelijk uitsluitend witte druivenrassen, voornamelijk regionale. Maar mede op advies van opnieuw een Oostenrijker, de producent Willi Opitz, werden daar nog internationale aan toegevoegd, plus 30 procent blauwe. Die het óók heel goed doen, tot verbijstering van wijnmakers in het zuiden die de mensen van het noorden voor gek verklaarden. 

Het geheim van de hoge kwaliteit zit hem niet alleen in de natuurlijk omstandigheden - goede gronden, variërend van zwarte zanderige aarde tot kalksteen met löss, volstrekt schone luchten, het vrij koele klimaat - maar ook in de bewust lage opbrengst per hectare: een druivenstok geeft hooguit één fles wijn.

Muscat Ottonel

Muscat is een van de oudste wijndruiven ter wereld en heeft een prachtig parfum. Muscat Ottonel is telg uit het muscat-geslacht die in 1852 in het Loiredal werd geteeld.  Iets minder intens dan de muscat blanc à petits grains en muscat d'alexandrie. Je kunt er voortreffelijke wijnen van maken; mousserendm zoet, medium of droog of versterkt. Een lichte, jonge muscat smaakt naar rozenblaadjes en oranjebloesem. De meeste muscat is zoet, en de zoetheid is vaak zo fruitig dat deze wijnen uitstekend bij desserts passen.

Bron: Oz Clarke

Heerlijk bij frisse en fruitige desserts

Perfect in combinatie met blauwader kazen, canard à l’orange, eendelever, Pekingeend, Edammer, aardbeien, abrikozen, amandeltaart of –koek, appeltaart, Baba au rhum, bavarois, Blanc manger, cheese cake, citroensoufflé, Ile flottante, peer met gorgonzola, perzik, dadels, flensjestaart.


Productsuggesties: