Snelle bezorging bij u thuis
  Gratis bezorging vanaf €100,00 euro
  Veilig en makkelijk online betalen
  Voor alle vragen: 0294-267307
Proef Hongarije, Duitsland, Oostenrijk en Roemenië in je glas!

Pfneiszl Kékfrankos Üjra Együtt "together again"

Een biologische rode wijn uit Sopron, hét Kékfrankos gebied.

Een biologische rode wijn met een 'female touch'.

Product informatie:


Een biologische rode wijn met een 'female touch'.


 • Land: Hongarije
 • Streek: Sopron
 • Soort: Medium
 • Druif: Kékfrankos
 • Smaak: Fris en kruidig
 • Type: rood, bio
 • Jaargang: 2013
 • Type: rood, bio
 • Wanneer drinken: Nu op dronk + 2 jaar
 • Alcohol %: 12,5
 • Inhoud in cl.: 75
 • Sluiting: schroefdop

Prijs per stuk: € 12,50 (incl.Btw)
Kékfrankos üjra Együtt (=Together Again) van Pfneiszl

Újra Együtt (betekent Together Again) is gemaakt van de Blaufränkisch druif (Kékfrankos) een typisch ras uit de regio Sopron. De Pfneiszl familie maakt met deze wijn iedereen deel van hun verhaal. Een zeer elegante jonge wijn met een mooie fruitige geur en daarbij een klein pepertje en wat eucalyptus. Pittige en elegante Kékfrankos met aangenaam zachte tannines. Rijping en vergisting hebben op RVS tanks plaatsgevonden.

Pfneiszl

Born 2 make wine - Het was een logische stap voor de zussen Birgit en Katrin Pfneisl om in de wijn business te gaan. Hun vader Franz Pfneisl en ooms Gerhard en Josef, zijn de eigenaren van de Pfneisl United Vineyards, een van Oostenrijks bekendste rode wijngoederen. De gezusters wilden het toch een beetje anders doen en besloten om hun voorouderlijke wijngaarden in de regio Sopron, dat zijn naam dankt aan de kleine, oude stad aan de Neusiedlersee in Hongarije, voort te zetten. Ook werd de naam aangepast en werd er een “Z” toegevoegd. De familie is oorspronkelijk van Hongaarse afkomst. In 1993 werden ze wederom eigenaar van de voormalige toegeëigend 21 hectare aan wijngaarden die ze verloren tijdens de nationalisatie van Hongarije. In 2002 werden de eerste wijnen geproduceerd en in 2004 kreeg Franz Pfneisl assistentie van zijn oudste dochter Birgit. Sinds 2006 staat het wijngoed bijna geheel onder management van de dames. Birgit is verantwoordelijk voor de wijngaard en produceren van wijnen met een ‘female touch’. Daarnaast werkt haar jongere zus, Katrin, aan de Marketing en distributie van de wijnen. Ook werd er in 2006 een eerste stap gemaakt om de druiven biologische te telen. De wijnen vanaf het oogstjaar 2009 hebben inmiddels de aanduiding ‘biologisch’ ontvangen.De wijngaarden zijn op het zuid-oosten gelegen en de druivenstokken staan op een ondergrond van leisteen en zandsteen, het wordt ook wel de Kräftner wijngaard genoemd. Vanaf de wijngaarden heb je uitzicht op de Hongaarse kant van het ondiepe steppenmeer FertÅ? tó (Neusiedlersee). Deze kant van de Neusiedlersee is warmer dan in Oostenrijk en de wijnen zijn als gevolg daarvan wat zachter en ronder. De druivensoorten zijn talrijke klonen van Kékfrankos, sommige al minstens 35 jaar, Zenit een lokale witte druif en kleine hoeveelheden van de Sangiovese, Malbec, Zinfandel en Shiraz, variëteiten waarbij Birgit een voorkeur voor ontwikkelde tijdens haar vele studiereizen naar de wijngaarden van de Nieuwe Wereldlanden.

Sopron

Sopron, een wijngebied van ong. 4300ha, ligt aan de oevers van Neusiedlersee, op de grens met Oostenrijk. De zomers zijn er koeler dan in de rest van Hongarije en de winters milder. De bodem bestaat er vooral uit bruine bosgrond, löss, zand en kalk. Voordat de phylloxera (druifluis) genadeloos toesloeg in Sopron, stond de regio vooral bekend om zijn zoete wijnen. Onder invloed van Neusiedlersee ontstonden er ideale omstandigheden voor de botrytis schimmel (edele rotting). Nu is Sopron een van de meest dynamische regio’s van Noord Transdanubië en wordt  tegenwoordig zelfs  de ‘Hoofdstad van de Kékfrankos’ genoemd.

Kékfrankos (Blaufränkisch)

De Kékfrankos kan gerust de nationale rode druif van Hongarije worden genoemd. Het is tegenwoordig de basis voor de beroemde stierenbloed wijnen uit de Regio Eger en Szekszárd.
Als monocépage geeft de druif de wijn een levendige zuurgraag en een dieppaarse kleur. Over het algemeen kunnen de wijnen als kruidig worden omschreven met tonen van zwarte bessen en bramen. In Oostenrijk gaat dezelfde druif onder de naam Blaufränkisch door het leven. De betere wijnen kunnen zeer goed rijpen en worden daardoor meestal wat aardser maar ook fluweliger.

Lekker dat pepertje!

Prima te combineren met koude rosbief, charcuterie, goulash, gebraden worst, vleesfondue en gevulde paprika’s met rundergehakt, pittige szechuan gerechten of gewoon met een peppersteak.


Productsuggesties: