Snelle bezorging bij u thuis
  Gratis bezorging vanaf €100,00 euro
  Veilig en makkelijk online betalen
  Voor alle vragen: 0294-267307
Proef Hongarije, Duitsland, Oostenrijk en Roemenië in je glas!

Sauska Cuvée 11 DHC Villány-Siklós

Mooie Bordeaux-stijl blend

Soepele en elegante Bordeaux-stijl blend

Product informatie:


Soepele en elegante Bordeaux-stijl blend


 • Land: Hongarije
 • Streek: Villány-Siklós
 • Soort: Krachtig
 • Druif: Cabernet Sauvignon (43%) Kékfrankos (23%), Cabern
 • Smaak: Droog en krachtig
 • Type: Rood, droog
 • Jaargang: 2011
 • Type: Rood, droog
 • Wanneer drinken: Nu op dronk met bewaarpotenti
 • Alcohol %: 14
 • Inhoud in cl.: 75
 • Sluiting: kurk

Prijs per stuk: € 21,95 (incl.Btw)
Sauska Cuvée 11 DHC Villány-Siklós

Een magische wijn door de perfecte omstandigheden van 2011. Soepel en elegant. Licht en zijdeachtige warme volle Villány tannines en een pittige afwerking.

Sauska Wineries

Krisztián Sauska is eigenaar van het jonge gelijknamige wijnhuis Sauska dat zowel wijngaarden in het zuiden (Villány-Siklós) als noorden (Tokaj) van Hongarije bezit. Sinds 2006 worden de wijnen verkocht in Hongarije. Als doelstelling heeft men het maken van de zuiverste, meest geconcentreerde, evenwichtige en fruitige wijnen die mogelijk zijn en welke de kenmerken benadrukken van de druiven. Zowel in de wijngaard als in het proces van vinificatie streeft hij naar absolute perfectie en de hoogste kwaliteit. Alle druiven worden met de hand geplukt en zeer vroeg in ochtend. Ook wordt gebruik gemaakt van de modernste technologieën en uitstekende wijnconsultants en oenologen uit binnen-en buitenland. Sauska heeft vestigingen en wijngaarden in Villany en Tokaj.
 

Villàny

Als onderdeel van de Pannonische wijnregio is Villány (2553ha) een gezonde concurrent van Szekszárd uit dezelfde regio, waarbij beiden strijden om de titel Hongarije's beste rode wijnstreek. De kwaliteit blijft daardoor constant verbeteren. Van de aanplant bestaat nu 82% uit blauwe druivenrassen. De Bordeauxrassen spelen een voorname rol; van Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc en Merlot worden hoogwaardige blends gecreëerd. Veel van deze blends hebben zich inmiddels op internationale wijnconcoursen onderscheiden. Met name de Cabernet Franc staat hier aan de top en doet het uitstekend op de löss-, rode klei- en kalkbodems in het zuiden van Hongarije. Ook de Portugieser is rijkelijk vertegenwoordigd (17%) en kan vergeleken worden met de Beaujolais Gamaydruif. De Pannonische wijnregio is Hongarije’s warmste regio met milde winters en lange zonnige vaak submediterrane zomers

Type Bordeaux-blend in combinatie met inheems Hongaars

Cabernet Sauvignon (43%) Kékfrankos (23%), Cabernet Franc (14%), Syrah (10%) en Merlot (10%).

Hier mag een rijk en rijp gerecht bij!

Een wijn met houtlagering waar wel een stevig gerecht mee gecombineerd kan worden zoals gebakken entrecôte, biefstuk met Béarnaisesaus, gevulde paprika’s met rundergehakt, lamsbout, stoofvlees, ovenschotels met kaas.


Productsuggesties: