Snelle bezorging bij u thuis
  Gratis bezorging vanaf €100,00 euro
  Veilig en makkelijk online betalen
  Voor alle vragen: 0294-267307
Proef Hongarije, Duitsland, Oostenrijk en Roemenië in je glas!

Sauska Cuvée 7 DHC Villány

Een krachtpatser uit het zuiden

Het betaalbare broertje van de Cuvée 5 die door Decanter werd uitgeroepen door beste Bordeaux-style wijn buiten Bordeaux.

Product informatie:


Het betaalbare broertje van de Cuvée 5 die door Decanter werd uitgeroepen door beste Bordeaux-style wijn buiten Bordeaux.


 • Land: Hongarije
 • Streek: Villány-Siklós
 • Soort: Krachtig
 • Druif: 30% Cabernet Sauvignon, 40% Merlot, 20% Cabernet f
 • Smaak: Kruidig en krachtig
 • Type: Rood en kruidig
 • Jaargang: 2011
 • Type: Rood en kruidig
 • Wanneer drinken: Nu op dronk + min 10 jaar
 • Alcohol %: 15
 • Inhoud in cl.: 75
 • Sluiting: kurk

Prijs per stuk: € 29,95 (incl.Btw)
Sauska Cuvée 7 DHC Villány

Het betaalbare broertje van de Cuvéé 5 die door Decanter werd uitgeroepen door beste Bordeaux-style wijn buiten Bordeaux.

Sauska Wineries

Krisztián Sauska is eigenaar van het jonge gelijknamige wijnhuis Sauska dat zowel wijngaarden in het zuiden (Villány-Siklós) als noorden (Tokaj) van Hongarije bezit. Sinds 2006 worden de wijnen verkocht in Hongarije. Als doelstelling heeft men het maken van de zuiverste, meest geconcentreerde, evenwichtige en fruitige wijnen die mogelijk zijn en welke de kenmerken benadrukken van de druiven. Zowel in de wijngaard als in het proces van vinificatie streeft hij naar absolute perfectie en de hoogste kwaliteit. Alle druiven worden met de hand geplukt en zeer vroeg in ochtend. Ook wordt gebruik gemaakt van de modernste technologieën en uitstekende wijnconsultants en oenologen uit binnen-en buitenland. Sauska heeft vestigingen en wijngaarden in Villany en Tokaj.
 

Villàny-Siklos

Als onderdeel van de Pannonische wijnregio is Villány (2553ha) een gezonde concurrent van Szekszárd uit dezelfde regio, waarbij beiden strijden om de titel Hongarije's beste rode wijnstreek. De kwaliteit blijft daardoor constant verbeteren. Van de aanplant bestaat nu 82% uit blauwe druivenrassen. De Bordeauxrassen spelen een voorname rol; van Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc en Merlot worden hoogwaardige blends gecreëerd. Veel van deze blends hebben zich inmiddels op internationale wijnconcoursen onderscheiden. Met name de Cabernet Franc staat hier aan de top en doet het uitstekend op de löss-, rode klei- en kalkbodems in het zuiden van Hongarije. Ook de Portugieser is rijkelijk vertegenwoordigd (17%) en kan vergeleken worden met de Beaujolais Gamaydruif. De Pannonische wijnregio is Hongarije’s warmste regio met milde winters en lange zonnige vaak submediterrane zomers

Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet franc, Syrah

Een herfst en winterwijn, combineer met stevige en kruidige gerechten

Een mooie stevige wijn die je goed kunt combineren met

biefstuk, biefstuk tartaar, biefstuk met Béarnaisesaus, vleesfondue, lamsbout,

lamsrack, pasta met paddestoelen, confit de canard, duif, struisvogel, chili con carne, goulash, gebraden worst, groot wild...of gewoon zo, met een stukje salami erbij, of oude kaas. 


Productsuggesties: