Snelle bezorging bij u thuis
  Gratis bezorging vanaf €100,00 euro
  Veilig en makkelijk online betalen
  Voor alle vragen: 0294-267307
Proef Hongarije, Duitsland, Oostenrijk en Roemenië in je glas!

Sauska Tokaji Cuvée 113 dry

Een bijzondere Tokaj blend, deze schijf van vijf!

Een bijzondere droge Tokaj blend. Schoon en zuiver zo kun je deze wijn het beste omschrijven. In de geur licht brandnetel, grapefruit en citrusfruit met een subtiele hint van eikenhout. Aangenaam volle smaak met een serieuze afdronk. Een prachtige combinatie van de authentieke druivenrassen Furmint en Hárslevel? en de internationale Chardonnay en Sauvignon Blanc. Combineren met gerechten met zgn. ‘aardse’ invloeden, denk daarbij aan pasta met bospaddestoelen, gerechten met truffel, coq au vin.

Harold Hamersma's Schijf van Vijf! http://www.degrotehamersma.nl/artikel/de_schijf_van_vijf11

 

Product informatie:


Een bijzondere droge Tokaj blend. Schoon en zuiver zo kun je deze wijn het beste omschrijven. Aangenaam volle smaak met een serieuze afdronk. Een prachtige combinatie van de authentieke druivenrassen Furmint en Hárslevelü en de internationale Chardonnay en Sauvignon Blanc.


 • Land: Hongarije
 • Streek: Tokaj-Hegyalja
 • Soort: Kruidig
 • Druif: Furmint, Harslevelü, Chardonnay, Sauvignon Blanc,
 • Smaak: Romig maar toch fris
 • Type: Droge witte wijn
 • Jaargang: 2012
 • Type: Droge witte wijn
 • Wanneer drinken: Anytime
 • Alcohol %: 12,5%
 • Inhoud in cl.: 0.75
 • Sluiting: kurk

Prijs per stuk: € 10,35 (incl.Btw)
Sauska Tokaj Cuvée 113

Frisse elegante witte wijn, vol met wit fruit en klein beetje houtrijping. Veelzijdig door zijn bijzondere blend. 

Sauska Wineries Tokaj

Krisztián Sauska is eigenaar van het jonge gelijknamige wijnhuis Sauska dat zowel wijngaarden in het zuiden (Villány-Siklós) als noorden (Tokaj) van Hongarije bezit. Sinds 2006 worden de wijnen verkocht in Hongarije. Als doelstelling heeft men het maken van de zuiverste, meest geconcentreerde, evenwichtige en fruitige wijnen die mogelijk zijn en welke de kenmerken benadrukken van de druiven. Zowel in de wijngaard als in het proces van vinificatie streeft hij naar absolute perfectie en de hoogste kwaliteit. Alle druiven worden met de hand geplukt en zeer vroeg in ochtend. Ook wordt gebruik gemaakt van de modernste technologieën en uitstekende wijnconsultants en oenologen uit binnen-en buitenland. Sauska heeft vestigingen en wijngaarden in Villany en Tokaj.
 

Tokaj-hegyalja

De Tokaj wijnregio is gelegen in het noord-oosten van Hongarije en beslaat ongeveer 11.000ha. Tokaj heeft het oudste wijnclassificatie systeem ter wereld en dateert van 1772. Echter, de wijnregio heeft zich opnieuw moeten hervormen nadat het door het communistisch bewind 40 jaar lang onderdrukt is geweest.

De regio staat bekend om zijn uitstekende terroir, waarbij de wijngaarden ideaal gelegen zijn op de heuvels, de bodem uit vulkanisch gesteente en löss bestaat en de samenkomst van de rivieren de Tisza en Bodrog zorgen voor het ideale continentale klimaat om de edele rotting in het najaar te laten ontstaan. Samen met de Furmint en Hárslevelü druiven worden zo de mooiste zoete wijnen geproduceerd. Tokaj is een gebied exclusief voor witte wijnen, zowel droog als zoet en tegenwoordig zelfs mousserend! De grootse zoete wijnen staan bekend als de Tokaji Aszú wijnen.

Furmint, Harslevelü, Chardonnay, Sauvignon Blanc, Gele Muscaat

Veelzijdig wit

Combineren met gerechten met zgn. ‘aardse’ invloeden, denk daarbij aan pasta met bospaddestoelen, gerechten met truffel, coq au vin.


Productsuggesties: