Snelle bezorging bij u thuis
  Gratis bezorging vanaf €100,00 euro
  Veilig en makkelijk online betalen
  Voor alle vragen: 0294-267307
Proef Hongarije, Duitsland, Oostenrijk en Roemenië in je glas!

Setzer, DAC Weinviertel Grüner Veltliner 8000

De Rolls onder de Grüner Veltliners

Product informatie:


De Rolls Royce onder de Grüner Veltliners van dit wijnhuis.


  • Land: Oostenrijk
  • Streek: Weinviertel
  • Soort: Krachtig
  • Druif: Grüner Veltliner
  • Smaak: Kruidig
  • Type: Droge witte wijn
  • Type: Droge witte wijn
  • Inhoud in cl.: 75
  • Sluiting: kurk

Prijs per stuk: € 26,95 (incl.Btw)
Weingut Setzer

Het wijngoed Setzer werd opgericht in 1705. Oorspronkelijk werd het vooral gebruikt voor de landbouw, met slechts een paar wijngaarden. Uiteindelijk is er in 2001 besloten om het gebied gewijd aan de landbouw te verhuren en richtte Ursula en Hans Setzer zich volledig op het wijn maken. â?¨â?¨ In 2013 verwierf Setzer in Oostenrijk het prestigieuze predikaat Weingut des Jahres. De belangrijkste druivenrassen van Setzer zijn Grüner Veltliner en Roter Veltliner, zeer oude en traditionele witte wijndruiven. De beste wijngaarden zijn Ried LAA (GV "8000"), met een zandige bruine aardbodem en een zeer hoog kalkgehalte op kiezel, Ried Eichholz (GV "Die Lage") heeft een lichte löss met een zeer hoog kalkgehalte en Ried Kreimelberg (RV) die een pure kiezelbodem heeft.

Weinviertel

Weinviertel ligt ten noorden van Wenen tot aan de grens met Tsjechië en Slowakije. De bodem bestaat hier vooral uit löss en leem. Het klimaat is er droog en zonnig. Een lang najaar zorgt ervoor dat de druiven goed rijp worden. De Grüner Veltliner is in Weinviertel de belangrijkste druif. Mooie Rieslings komen uit het zuidelijke gedeelte. De druiven van het oostelijke deel worden ook veel gebruikt om mousserende wijn van te maken. Men gebruikt over het algemeen de traditionele methode met een tweede gisting op fles.

Grüner Veltliner

De Grüner Veltliner is gerust dé Oostenrijkse druif te noemen want het meeste aangeplant. De druif geeft knisperende frisse wijnen maar kan ook volle en rijpe wijnen opleveren. De Grüner Veltliner heeft ook de naam wat peperig te zijn.  Net zo veelzijdig is de wijn van deze druif te combineren met eten afhankelijk van de volheid van de wijn.


Productsuggesties: