Snelle bezorging bij u thuis
  Gratis bezorging vanaf €100,00 euro
  Veilig en makkelijk online betalen
  Voor alle vragen: 0294-267307
Proef Hongarije, Duitsland, Oostenrijk en Roemenië in je glas!

Setzer, Grüner Veltliner AUSSTICH

Uitgesproken Grüner Veltliner

Een klassieke Grüner Veltliner, met het welbekende 'peppertje". Pittig en kruidig.

Product informatie:


Klassieke Grüner Veltliner, pepperig, vol smaak


 • Land: Oostenrijk
 • Streek: Weinviertel
 • Soort: Kruidig
 • Druif: Grüner Veltliner
 • Smaak: Kruidig
 • Type: Droge witte wijn
 • Jaargang: 2015
 • Type: Droge witte wijn
 • Wanneer drinken: Nu op dronk + 2 jaar
 • Alcohol %: 12
 • Inhoud in cl.: 75
 • Sluiting: kurk

Prijs per stuk: € 14,50 (incl.Btw)
Setzer, DAC Weinviertel Grüner Veltliner AUSSTICH

Klassiek, pepperig, spicy, rijk en vol. Een perfecte mondvullende wijn.

Weingut Setzer

Het wijngoed Setzer werd opgericht in 1705. Oorspronkelijk werd het vooral gebruikt voor de landbouw, met slechts een paar wijngaarden. Uiteindelijk is er in 2001 besloten om het gebied gewijd aan de landbouw te verhuren en richtte Ursula en Hans Setzer zich volledig op het wijn maken. â?¨â?¨ In 2013 verwierf Setzer in Oostenrijk het prestigieuze predikaat Weingut des Jahres. De belangrijkste druivenrassen van Setzer zijn Grüner Veltliner en Roter Veltliner, zeer oude en traditionele witte wijndruiven. De beste wijngaarden zijn Ried LAA (GV "8000"), met een zandige bruine aardbodem en een zeer hoog kalkgehalte op kiezel, Ried Eichholz (GV "Die Lage") heeft een lichte löss met een zeer hoog kalkgehalte en Ried Kreimelberg (RV) die een pure kiezelbodem heeft.

Weinviertel

Weinviertel is tegenwoordig het grootste Oostenrijkse wijngebied met een oppervlakte van 13.356 hectare aan wijngaarden, is het succes van Weinviertel te danken aan Grüner Veltliner (Pfefferl) en de typische herkomst van DAC Weinviertel en DAC Weinviertel Reserve wijnen.

Het dorp, Hohenwarth, ontleent zijn naam aan Hohe Warte – het hoge observatiepunt - en verwijst naar e versterkte Romaanse kerk, die in de 11e eeuw gebouwd werd boven 400 meter boven de zeespiegel. Als De naburige regio's zoals Kamptal en Wagram bevinden zich op een beduidend lager zeeniveau, Hohenwart geniet daarom van een uitzonderlijk microklimaat.

Grüner Veltliner

De grüner veltliner is een witte druivensoort die vooral in Oostenrijk voorkomt, maar ook in Hongarije als Zöldveltelini. De witte wijn die van deze druiven wordt gemaakt is vaak fris en peperig, citrus en honing is ook mogelijk. Hoewel wordt beweerd dat deze druiven daar al in de Romeinse tijd groeiden, werd er pas in de 19de eeuw over geschreven.

Bron: wikepedia

Denk eens aan 'Saumeisen'....

We raden deze wijn aan met vis, kip met calvados, kipcurry, carpaccio, blinde vink van kalfsvlees, Wiener schnitzel, charcuterie, Steak Tartaar, Beaufort kaas, kaasfondue maar ook bij schaal-en schelpdieren en Saumeisen – een traditioneel Oostenrijkse worst gevuld met gerookt varkensvlees, vaak gecombineerd met zuurkool.


Productsuggesties: