Snelle bezorging bij u thuis
  Gratis bezorging vanaf €100,00 euro
  Veilig en makkelijk online betalen
  Voor alle vragen: 0294-267307
Proef Hongarije, Duitsland, Oostenrijk en Roemenië in je glas!

St. Andrea, Egri Cuvée Napbor

Gouden medaille winnaar tijdens Challenge du Vin 2014 in Bordeaux

Dè nummer 1 van de witte wijnen van St. Andrea, de Napbor ("sun wine"). Een typische witte elegante wijn uit Eger. Rijk, levendig en warm. Zeer aromatisch. In de geur vindt u banaan, grapefruit en vanille terug. In de smaak ontdekt u ook perzik en geroosterde noten. Het is een milde, ronde en toch complexe wijn met veel fruit en aangename zuren.

Product informatie:


Elegante witte blend uit Eger.


 • Land: Hongarije
 • Streek: Eger
 • Soort: Kruidig
 • Druif: Leányka, Hárslevelü, Pinot Blanc, Chardonnay
 • Smaak: Fris en kruidig
 • Type: wit, bio-dynamisch
 • Jaargang: 2014
 • Type: wit, bio-dynamisch
 • Wanneer drinken: Nu op dronk + 3 jaar
 • Alcohol %: 13
 • Inhoud in cl.: 75
 • Sluiting: kurk

Prijs per stuk: € 9,95 (incl.Btw)
Goud voor St. Andrea tijdens Challenge du Vin 2014 in Bordeaux

Dè nummer 1 van de witte wijnen van St. Andrea, de Napbor ("sun wine"). Een typische witte wijn uit Eger. Rijk en warm net als het goede oogstjaar 2014. Zeer aromatisch. In de geur vindt u banaan, grapefruit en vanille terug. In de smaak ontdekt u ook perzik en geroosterde noten. Het is een elegante, complexe wijn met veel fruit. Deels vergisting op RVS en eikenhouten vaten. De wijn heeft daarna 6 maanden gerijpt op eiken houten vaten en is samengesteld uit een wereld aan druiven.

St. Andrea

Een topper onder de wijnhuizen van Noord-Hongarije is St.Andrea in Eger. György Lörincz staat bekend als een eigenzinnige wijnmaker, die volledig zijn eigen weg gaat in het creëren van nieuwe wijnen. Originaliteit, puurheid en perfectie vormen de kern van Gyuri's filosofie en dat geeft mooie, bijzondere, vaak zelfs grote wijnen. Op 45 hectare, verdeeld over 9 wijngaarden, wordt hier op biologische wijze met 17 Hongaarse en internationale druivenrassen gewerkt. St.Andrea Pincézet staat garant voor topkwaliteit en valt geregeld in de prijzen, binnen én buiten Hongarije. György Lörincz was in 2009 Wijnmaker van het Jaar en werd geridderd in 2013.

Hoewel Eger wereldwijd vooral bekend staat om zijn rode ‘Egri Bikavér’ (Stierenbloed), maken de ecologische condities de streek ook bijzonder geschikt voor witte wijnen. Onder de stad Eger bevindt zich een enorm gangenstelsel met talloze wijnkelders. Druivenrassen die hier welig tieren: Kékfrankos, Cabernet, Merlot, Kékoporto (deze geven harmonieuze volle wijnen). Leányka (geeft zoete, fruitige en complexe wijnen) en Olaszrizling (harmonieus, verfijnd met elegante zuren).

St.Andrea stelt haar wijngaarden plus kelders open voor bezoekers en verzorgt fantastische gourmet-wandelingen door de historische stad Eger.
En volgens GAULT&MILLAU is de St.Andrea Wine & Gourmet Bar in Budapest, met topchef Ádám Barna achter de kachel, dé ontdekking van het jaar 2016.

Eger

Eger staat bekend om zijn elegante rode wijnen met verfijnde zuren. Het is een van Hongarije’s beroemdste maar ook beruchtste wijnstreken, met dank aan het Stierenbloed, Egri Bikavér. Ooit een verguisde wijn nu een wijn met karakter en kwaliteit. Gezien de noordelijke ligging van Eger zijn de wijnen niet zo vol als die uit Villány en Szekszárd in de zuidelijke Pannonische wijnregio maar daarentegen verfijnd en complex. Sinds de omwenteling in 1990 zijn de blauwe druivenrassen in de meerderheid. Het beroemde Stierenbloed (Egri Bikavér) heeft als ruggegraat de Kékfrankos druif. De classificatie van de Bikavér Superior staat voor de hoogste kwaliteit wijnen met een lage opbrengst per ha, aangewezen druivenrassen en een duidelijk kwaliteitsonderscheid van de reguliere Bikavérs.

Eger wordt veel vergeleken met Bourgogne, en dat is te zien in de stijgende aanplant van de Pinot Noir druif. Ook Chardonnay vindt hier een goede basis. Inheemse druivenrassen als Menoir (voorheen Kékmedoc), Turán en Kadarka zijn ook belangrijke componenten in de Bikavér. In 2010 is een nieuwe witte blend geïntroduceerd: Egri Csillag – de Ster van Eger. Ook deze blend moet aan de hoogste kwaliteitseisen voldoen en uit minimaal 50%  druiven uit het Karpatenbassin bestaan zoals Olaszrizling, Hárslevelü, Leánkya, Királyleánkya, Zengö en Zenit en 30% uit de Muscaatachtigen zoals Cserszegi Füszeres, Zefír, Irsai Olivér, Tramini en Muscat Ottonel.

Teveel om op te noemen!

Chardonnay 27%, Pinot blanc 26%, Sauvignon blanc 24%, Leányka 12%, Hárslevelu 8%, Olasz rizling 3%

 

 

Breng de lente in huis

Lekker als aperitief en ook bij asperges, vis en schaal- en schelpdieren.
Serveertemperatuur 10-12 °C.


Productsuggesties: