Snelle bezorging bij u thuis
  Gratis bezorging vanaf €100,00 euro
  Veilig en makkelijk online betalen
  Voor alle vragen: 0294-267307
Proef Hongarije, Duitsland, Oostenrijk en Roemenië in je glas!

St. Andrea, Hangács Egri Bikavér Superior

Rijk en vol Stierenbloed

De grotere, ietwat stoere, broer van de St. Andrea Áldás Egri Bikavér. Single Vinyard Stierenbloed van de Demjen Dülö uit Eger.

Product informatie:


De grotere, ietwat stoere, broer van de St. Andrea Áldás Egri Bikavér


 • Land: Hongarije
 • Streek: Eger
 • Soort: Krachtig
 • Druif: Kékfrankos, Pinot Noir, Merlot, Cabernet Franc, Ka
 • Smaak: Kruidig en vol
 • Type: rood, bio-dynamisch
 • Jaargang: 2012
 • Type: rood, bio-dynamisch
 • Wanneer drinken: Nu op dronk met bewaarpotentie
 • Alcohol %: 14,7
 • Inhoud in cl.: 75
 • Sluiting: kurk

Prijs per stuk: € 24,95 (incl.Btw)
St. Andrea Hangács Egri Bikavér superior, Stierenbloed

Prachtig Stierenbloed, deze Hangács (single vineyard) wijn heeft zijn weg al naar menig toprestaurants gevonden. Een krachtige blend Kékfrankos, Pinot Noir, Merlot, Cabernet Franc, Kadarka. Single Vineyard wijn van de Demjen heuvel, het grotere broertje van de Áldas en het kleinere maar misschien wat miskende jongere broertje van de Merengö. Een wijn met spannende kruidige aroma’s maar ook complexe fruittonen. Groot bewaarpotentieel. 16 maanden gerijpt in houten vaten. Een mooie ronde, compacte en volle wijn. Finalist tijdens het Proefschrift wijnconcours. Een wijn met een verhaal.

St. Andrea

Hoewel de ecologische condities in Eger zeer geschikt zijn voor witte wijnen staat Eger wereldwijd vooral bekend om zijn ‘Egri Bikaver’ ofwel ‘Stierenbloed’. Onder de stad Eger bevindt zich een groot onderaards gangenstelsel waarin je de wijnkelders kunt terugvinden. De voornaamste druivenrassen zijn: Kékfrankos, Cabernet, Merlot, Kékoporto (deze geven harmonieuze volle wijnen). Leányka (zoete, fruitige en complexe wijnen) en Olaszrizling (harmonieus, verfijnd en elegante zuren). De druiven worden biologisch geteeld. Eén van de interessantste wijnhuizen van Eger is het wijnhuis St. Andrea. György Lörincz (‘Joeri Leurintsj’) is hier een van de eigenzinnigste wijnmakers van Hongarije die pas in 1999 zijn eerste wijn voor commerciële doeleinden maakte. Hij gaat volledig zijn eigen weg in
het creëren van nieuwe wijnen, wat resulteert in mooie bijzondere wijnen en vaak zelfs grote wijnen. Originaliteit, puurheid en perfectie zijn de kernwoorden van Gyorgy. Er wordt van zowel Hongaarse druivenrassen als internationale rassen gebruik gemaakt. De wijnen van St. Andrea staan voor topkwaliteit. St. Andrea maakt inmiddels snel faam binnen Hongarije en ook daar buiten vallen de wijnen in de prijzen. György is in 2009 gekozen tot Wijnmaker van het Jaar.

Eger

Eger staat bekend om zijn elegante rode wijnen met verfijnde zuren. Het is een van Hongarije’s beroemdste maar ook beruchtste wijnstreken, met dank aan het Stierenbloed, Egri Bikavér. Ooit een verguisde wijn nu een wijn met karakter en kwaliteit. Gezien de noordelijke ligging van Eger zijn de wijnen niet zo vol als die uit Villány en Szekszárd in de zuidelijke Pannonische wijnregio maar daarentegen verfijnd en complex. Sinds de omwenteling in 1990 zijn de blauwe druivenrassen in de meerderheid. Het beroemde Stierenbloed (Egri Bikavér) heeft als ruggegraat de Kékfrankos druif. De classificatie van de Bikavér Superior staat voor de hoogste kwaliteit wijnen met een lage opbrengst per ha, aangewezen druivenrassen en een duidelijk kwaliteitsonderscheid van de reguliere Bikavérs.

Eger wordt veel vergeleken met Bourgogne, en dat is te zien in de stijgende aanplant van de Pinot Noir druif. Ook Chardonnay vindt hier een goede basis. Inheemse druivenrassen als Menoir (voorheen Kékmedoc), Turán en Kadarka zijn ook belangrijke componenten in de Bikavér. In 2010 is een nieuwe witte blend geïntroduceerd: Egri Csillag – de Ster van Eger. Ook deze blend moet aan de hoogste kwaliteitseisen voldoen en uit minimaal 50%  druiven uit het Karpatenbassin bestaan zoals Olaszrizling, Hárslevelü, Leánkya, Királyleánkya, Zengö en Zenit en 30% uit de Muscaatachtige zoals Cserszegi Füszeres, Zefír, Irsai Olivér, Tramini en Muscat Ottonel.

Blend van 5 druivenrassen

Kékfrankos 49%, Pinot Noir 24%, Merlot 16%, Cabernet Franc 6% en Kadarka 5%

Stoere wijn bij mooie winterse gerechten

Stoere wijn bij mooie winterse gerechten, stoofvlees, met koude rosbief, charcuterie, goulash, gebraden worst, vleesfondue en gevulde paprika’s met rundergehakt, peppersteak en spicy szechuan gerechten


Productsuggesties: