Snelle bezorging bij u thuis
  Gratis bezorging vanaf €100,00 euro
  Veilig en makkelijk online betalen
  Voor alle vragen: 0294-267307
Proef Hongarije, Duitsland, Oostenrijk en Roemenië in je glas!

Szeremley Badacsonyi Muscat Ottonel

Product informatie:  • Land: Hongarije
  • Streek: Badacsony, Balaton
  • Soort: Fris
  • Druif: Muscat Ottonel
  • Type: Droge witte wijn
  • Jaargang: 2011
  • Type: Droge witte wijn
  • Inhoud in cl.: 75
  • Sluiting: kurk

Prijs per stuk: € 13,50 (incl.Btw)
Szeremley

Wijnmaker Huba Szeremley begon in 1992 met het uitbreiden van de familiewijngaard die inmiddels 115 ha telt.  Het wijnhuis staat ook bekend als Elsö Magyar Borház (eerste Hongaarse wijnhuis) of Szent Orbán naar de in 230AD gestorven Paus Orbán.

De wijnen van Szeremley worden gemaakt door wijnmaker Béla Fölfödi en het wijnbedrijf staat momenteel onder leiding van Laszlo Szeremley, de zoon van Huba.

Tegenwoordig is het een van de bekendste familie wijngoederen op de Badacsony berg en rondom het Balatonmeer. Het bedrijf heeft al veel internationale prijzen gewonnen. Szeremley maakt gebruik  van moderne technologieën en heeft veel respect voor de lokale wijnbouw en houdt vast aan de vinificatie tradities welke de Badacsony wijnen zo typeren.

De terrassen op de vulkanische hellingen van de berg Badacsony, met uitzicht op het Balatonmeer, geven het bekende karakter aan de wijnen. Beschermd tegen noordelijke winden, verwarmd door de weerspiegeling van het Balatonmeer, en de ligging op de zuidelijke hellingen van de berg Badacsony geven deze regio een uniek mediterraan microklimaat. Je vindt er voornamelijk inheemse druiven zoals Szürkebarát (Pinot Gris), Olaszrizling (Welschriesling) en Kéknyel?.

Balaton

Het klimaat rondom Centraal Europa’s grootste meer is submediterraan, aangenaam  voor de wijngaarden gelegen op de noordoever en zuidoever van het meer. De wijnen onderscheiden zich hier door de verschillende bodemsoorten per wijngebied en het gebruik van autochtone druivenrassen. In totaal zijn er 6 wijnbouwgebieden geclassificeerd. Het noorden, met de wijngebieden Nagy-Somló en Badacsony kan zich beroepen op prachtige witte wijnen afkomstig van de vulkanische basalt bodem.  Hier vindt je de inheemse rassen Kéknelyü, Juhfark, Furmint en Hárslevelü. In Balatonfüred-Csopak staat het grootste aandeel aan Olaszrizling (Welschriesling) en produceert 27% van de totale productie afkomstig uit de regio Balaton. Szürkebarat (Pinot Gris) is het meest aangeplante druivenras in Badacsony en Balatonfelvidék.

Balatonboglár en Balatonlelle bevinden zich op de zuidoevers van het Balatonmeer, de invloeden van de bodem zijn hier minder uitgesproken. Er bevindt zich voornamelijk bruine bosgrond en löss. De Bordeaux-druivenrassen gedijen hier het best. Wat verder weg van het meer, bevindt zich het milde en nattere Zala, waarvan de bodemstructuur te vergelijken is met die van Balatonboglár.

Muscat ottonel


Productsuggesties: