Pfalz

Prachtige wijnstreken, met goede ligging aan de Donau.

Heerlijke wijnen uit vier verschillende landen uit Centraal-Europa, met ieder hun eigen unieke kenmerkende wijnstreken.

Pfalz


De Pfalz is één van de zuidelijker gelegen wijnregio’s in Duitsland, ten zuiden van Worms tot aan de Franse grens en van de hellingen van het Pfälzer Wald tot in de Rijnvlakte.

Het heeft de eerste en bekendste wijnroute ter wereld: de Deutsche Weinstrasse; een circa 100 km lange route door de mooiste landschappen, charmante dorpjes en authentieke wijngaarden. In het voorjaar vindt je hier al bloeiende amandelbomen. Het klimaat is zonnig en heeft een gemiddelde jaartemperatuur van 11º C. De wijnen zijn daardoor vol en rijk van smaak. Ook citroenen, vijgen, kiwi’s en zelfs olijven gedijen goed in deze bijzondere streek.

Er is veel variëteit aan bodemsoorten: leem, zand, löss, klei, kalk en zandsteen en daardoor veel diversiteit aan druivenrassen. Voor wit zijn de druivenrassen Riesling, Pinot Blanc (Weißburgunder), Pinot Gris (Grauburgunder), Scheurebe en Muskateller aangeplant. De blauwe druivenrassen zijn Pinot Noir (Spätburgunder), Dornfelder, Cabernet Sauvignon, Cabernet-Franc en Merlot.


  • Snelle bezorging aan huis
  • Gratis bezorging vanaf €100,00 euro
  • Veilig en makkelijk online betalen
  • Voor alle vragen: 0294-267307

Volg ons

op onze social media

Schrijf je in

Voor onze nieuwsbrief